dilluns, 18 de març del 2013

Introducció


El nostre treball tracta de recuperar la memòria històrica d'Espanya durant el Règim Franquista i la Transició.
Em volgut fer aquest treball en un bloc perquè és una manera de fer-lo visible a la xarxa i ensenyar-lo a tothom que estigui interessat i també perquè creiem que és més actual.
El nostre treball es basa en fonts orals dels nostres avis, àvies i coneguts, conegudes.
Explicant vivències personals i anècdotes.

La metodologia que hem utilitzat ha estat les entrevistes orals, hem parlat amb els avis i les àvies i hem  conegut la seva vida en aquella època.
En total hem fet quatre entrevistes a les nostres àvies, algunes les hem passat a l’ordinador per poder utilitzar les respostes i altres les hem enregistrat  per recordar-nos  d’alguns detalls que no podíem  memoritzar però també les hem escrit a l’ordinador per poder agafar les paraules textuals de les àvies per afegir-les al blog. Hem inclòs  fotografies familiars personals sempre demanant permís a les àvies perquè les hem penjat a la xarxa, sobre la família, escola, les sortides al riu o a la platja, les celebracions com els casaments, les comunions, les festes populars, el treball...  que han estat escanejades per nosaltres i algunes reparades amb algun programa informàtic especial perquè estaven malmeses per el pas del temps i les que no hem aconseguit les hem buscat per internet.
Les àvies protagonistes del treball són: A.C.G àvia de part materna del Joel Carpintero Cabaco, L.M.F àvia de part paterna del Joel Carpintero Cabaco, María Sierra veïna, (com una àvia) de l’Andrea Fernández Salas i finalment a la María López àvia de part materna de l’Andrea Fernández Salas.

Estructura del treball
El treball té una introducció al context històric passat "la guerra civil", després fem una introducció del règim franquista i ens centrem en els diferents temes: la infantesa, la joventut, el treball, la família, la dona del Franquisme, l’alimentació, la postguerra, les festes populars, la roba, la emigració i finalment fem una introducció del període de Transició i expliquem el més important d'aquest període.

Context històric
1900

1910
1920


1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990
2000


1923: Dictadura Primo de Rivera
1936 Guerra civil
1932: Segona
República
1940: Dictadura
de
Francisco
Franco


1975: mort del dictador Franco i transició política
1980:primeres eleccions municipals i autonòmiques